Skip to main content

45 graden in de zon, 32 in de schaduw: bomen planten de oplossing voor loeihete dagen

Vanmorgen plaatste RTL Nieuws een nieuwsitem met een video waarin het voordeel van natuur in stedelijke gebieden wordt getoond: het scheelt namelijk aanzienlijk als er veel groen is. Met het steeds warmer wordende klimaat, is het belangrijk om genoeg verkoeling in de stad te hebben. In Dordrecht hebben ze daar iets op bedacht: een enorm nieuw stadspark.

Meer droogte en mogelijk watertekort in de toekomst

Gisteravond werd bij het tv-programma Op 1, op NPO 1, uitgebreid stilgestaan bij de droogte en klimaat verandering. Vitens kampt met uitdagingen, waardoor watervoorziening het in de toekomst wellicht in gevaar kan komen. Directeur Jelle Hannema van Vitens lichtte de vrees toe. Weervrouw Marjon de Hond was ook aanwezig om verder te praten over de droogte en klimaatverandering, plus de risico’s van de hitte vandaag. 

Meer initiatieven nodig

We worden continu met onze neus op de feiten gedrukt: er moet veel veranderen. Het aanleggen van stadsparken, zoals die in Dordrecht, is al een heel goed initiatief. Met de ontwikkeling van nieuwe woningen kan er ook een grote bijdrage geleverd worden aan meer natuur en het beter vasthouden van water in de grond. Laten we een goede bijdragen leveren aan het oplossen van het woningtekort – van betaalbare woningen – en meteen een bijdrage leveren aan meer en betere natuur. We moeten de problemen van vandaag op meerdere manieren oplossen; laten we zo veel mogelijk initiatieven nemen om meerdere issues tegelijk aan te pakken. Het kan!

Meer natuur nodig in steden
Niels

Niels